Workshop a honvédelem vezetéséről és irányításáról

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Tisztelt érdeklődők!

Társaságunk a 2018-as évre elfogadott kutatási terve alapján szükségesnek tartja egy workshop összehívását, amelynek témája a Magyar Honvédség irányításának és felső szintű vezetésének rendszerszintű kérdései.

Társaságunk a workshopon való részvételre felkérte a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség, a Honvédelmi Minisztérium Jogi Főosztály és a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely, a Magyar Hadtudományi Társaság, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vezetőit, illetve az általuk kijelölt szakértőket is.

A workshop célja, hogy a Honvédség vezetése és irányítása kapcsán lényegében 1989-ben kialakított, majd a Honvéd Vezérkar integrálásával módosított, de sarokpontjaiban megtartott koncepcióját helyezze a szakmai, tudományos diskurzus fókuszába. Reményeink szerint a workshop a téma áttekintésén túl a három rövid vitaindító előadással és az azokat követő eszmecserével a jövőbeni kutatások, együttműködések előirányzását is szolgálhatja e területen a HM-MH szakmai szervei, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Magyar Hadtudományi Társaság, valamint Társaságunk között.

A workshop megtartására 2018. március 23-án 13:30 és 16:00 között kerülne sor a Központi Nyomozó Főügyészségen (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 38.).

Társaságunk elnöksége ez úton kéri a tisztelt érdeklődőket, hogy részvételi szándékukról nevük és személyi igazolványuk számának egyidejű megküldésével elektronikus úton legkésőbb 2018. március 16-ig visszajelezni szíveskedjenek dr. Farkas Ádámnak a dradamfarkas@gmail.com e-mail címre. A regisztrációkat Társaságunk visszaigazolja és a helyszín befogadókészségére figyelemmel jelezni fogja, hogy hány fő részvétele lehetséges a workshopon.

Tisztelettel:
dr. Kádár Pál PhD dandártábornok, elnök, sk.