Ülést tartott a Magyar Katonai Jogi és HadijogiTársaság elnöksége

  • Post author:
  • Post category:Hírek
Az Elnökség 2018. január 12-ei ülésén áttekintette a Társaság pénzügyi helyzetét és a működéssel összefüggő aktuális adminisztrációs kérdéseket, döntést hozott a beérkezett tagfelvételi kérelmekről.
 
Dr. Kádár Pál, társaságunk elnöke, valamint Sáradi Gyöngyi az elnökség pénzügyekért felelős tagja tájékoztatta az Elnökséget a Társaság aktuális és várható támogatási szerződéseinek és a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhellyel kötendő együttműködési megállapodás kidolgozásának-, illetve végrehajtásának helyzetéről. A szerződések főbb tartalmi elemeivel az Elnökség egyetértett. 
 
Ezt követően dr. Farkas Ádám és dr. Fejes Erik előterjesztései alapján megtárgyalásra került a 2018. évre tervezett részletes kutatási terv, amelyet az Elnökség a 2018. áprilisára tervezett Közgyűlés során a tagság elé terjeszt.
 
Az Elnökség megtárgyalta továbbá a tavaszi Közgyűlés napirendje előkészítési feladatainak megosztására vonatkozó javaslatot is és megkezdte az Alapszabály módosítással és a 2018-ban esedékes Felügyelő Bizottság választásával összefüggő előkészítő munkát.
 
Az ülés végén az elnökségi tagok beszámoltak a Társaság honlapjának, facebook-oldalának működési tapasztalatairól és tagjaink számára a 20 éves fennállás alkalmából meghirdetett könyvajándékozás végrehajtásának helyzetéről.