Társaságunk tagja is szerepelt a 120 éves a közigazgatási bíráskodás konferencián

  • Post author:
  • Post category:Hírek

120kb

2017. október 26-án rendezte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a “120 éves a közigazgatási bíráskodás” című konferenciát a Ludovika épületének Széchenyi dísztermében, melyen tagtársunk, dr. Kelemen Roland is előadóként részt vett. A rendezvény egyszerre kívánta felhívni a figyelmet a közigazgatási bíráskodás magyarországi tradícióira és a 2018. január 1-jén hatályba lépő közigazgatási perrendtartás történeti jelentőségére, valamint az “Államtudományi klasszikusok” sorozat egy újabb kiadványára, Boér Elek “A közigazgatási bíráskodás” című munkájának újbóli kiadására.

A rendezvényen előadóként felszólalt dr. Darák Péter a Kúria elnöke, Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyért felelős miniszter, Prof. Dr. Stipta István egyetemi tanár, Prof. Dr. Patyi András az NKE rektora, a Nemzeti Választási Bizottság és az Államreform Bizottság elnöke, dr. Horváth E. Írisz tudományos segédmunkatárs, valamint Társaságunk tagja, dr. Kelemen Roland egyetemi tanársegéd is.

KR-120kb

Tagtársunk az előadása során a Magyar Királyi Közigazgatási Bíróság, mint alkotmányvédő fórum szerepét tekintette, különös tekintettel a huszadik század eleji magyarországi alkotmányos válságokra.

A rendezvényről készült teljes beszámolót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján érhetik el az érdeklődők.