A Társaság Titkára

Dr. Till Szabolcs PhD ezredes

EU szakjogász-politológus, Bibó alumnus, Pro Scientia és Ferdinándy Gejza díjas.

1970-ben született Sopronban, egyetemi végzettségeit az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, valamint Rómában a LUISS School of Governmert International Public Affairs képzésén szerezte. Részt vett az USA Külügyminisztériuma International Visitor Leadership Programjában és a NATO Védelmi Akadémiájának felsővezetői tanfolyamain, ahol 2014 és 2019 között nemzeti rangidősként képzés-szervezési tevékenységet látott el.

Kutatási területe a honvédelmi alkotmányosság. 2016-ban szerzett Summa cum Laude minősítéssel politológia PhD fokozatot. Az Internetes Jogtudományi Enciklopédia különleges jogrend szócikkén túl mintegy 40 szakcikk és tankönyv-fejezet szerzője vagy társszerzője. Több szakkönyv és tanulmány lektora, eddig egy magyar nyelvű és egy angol nyelvű kismonográfiája jelent meg.

1994-óta kodifikátorként a Honvédelmi Minisztérium különböző jogi és titkársági szakbeosztásait látta el, korábban volt jogi főosztályvezető és közigazgatási államtitkári titkárságvezető. Jelenleg a Miniszteri Kabinet vezető szakreferenseként teljesít szolgálatot. Oktatási tevékenységet az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán és az ELTE Bibó István Szakkollégiumában folytat.

A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társasághoz második alkalommal 2010-ben csatlakozott, 2013-14-ben a Társaság elnökségi tagja, 2021. július 2-a óta titkára.