A Társaság Szakmai Kapcsolattartásért Felelős Elnökségi Tagja

Dr. Bögöly Gyula alezredes

1986-ban végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd 2003-ban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán európajogi szakjogász végzettséget szerzett. 1986-tól teljesít szolgálatot hivatásos katonaként az ügyészi szervezetben. Pályafutása kezdetén a Kaposvári Katonai Ügyészségen teljesített szolgálatot, mint katonai ügyészségi fogalmazó, katonai ügyész, majd ügyészségvezető-helyettes, jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség vezetője.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájának egyéni felkészülő hallgatójaként kutatási területe a katonai büntetőjog nemzetközi fejlődési tendenciái.

Oktatói tevékenysége mellett a Jogi Szakvizsga Bizottság cenzoraként, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar záróvizsga-bizottsági elnökként is tevékenykedik.

Számos tanulmány, valamint több könyv, egyetemi jegyzet társszerzője, valamint lektora, 1997 óta a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tagja.