A Társaság Katonai Jogi Kutatásokért Felelős Elnökségi Tagja

Dr. Fejes Erik százados

2010. óta tagja a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaságnak. 2010 és 2012 között az egyesület titkára, majd 2017-től az elnökség katonai jogi tárgyú kutatásokért felelős tagja.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar jogász szakán végzett 2005-ben „summa cum laude” minősítéssel. A diploma megszerzését követően előbb a DAS Jogvédelmi Biztosító Zrt-nél, majd a Budapesti Katonai Ügyészségen dolgozott, jelenleg pedig a Központi Nyomozó Főügyészségen teljesít szolgálatot – hivatásos katonaként – főügyészségi katonai ügyész beosztásban.

„A véleménynyilvánítás szabadságának büntetőjogi korlátai a fegyveres és rendvédelmi szervezetekben” című művével 2010-ben első helyezést ért el a legfőbb ügyész által Kozma Sándor emlékére kiírt tudományos pályázaton. Ezt követően számos büntető anyagi- és eljárásjogi, valamint katonai jogi témájú írása jelent meg, mely témakörökben rendszeresen előadásokat is tart.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola hallgatójaként kutatási területe a véleménynyilvánítás jogának katonákra vonatkozó sajátosságai.