Felhívás – Nemzetközi tudományos konferencia

  • Post category:felhívás

MAGYAR RENDÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSASÁG
HATÁRRENDÉSZETI TAGOZAT
PÉCSI SZAKCSOPORT

MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG
HATÁRŐR SZAKOSZTÁLY
PÉCSI SZAKCSOPORT

FELHÍVÁS

A Magyar Rendészettudományi Társaság Határrendészeti Tagozatának és a Magyar Hadtudományi Társaság Határőr Szakosztályának Pécsi Szakcsoportja a 2001. évben megteremtett hagyományt követve, Szent László napja alkalmából, a Rendőrség Tudományos Tanácsa közreműködésével

2024 június 27-én nemzetközi tudományos konferenciát tart

Pécsett

A RENDÉSZET TUDOMÁNYA ÉS GYAKORLATA

címmel

A konferencia célja: A Magyar Rendészettudományi Társaság megalakulásának 20. évfordulója előtt is tisztelegve a rendészet általános, valamint szakágazati tudományos művelésével összefüggésben keletkezett teoretikus, illetve pragmatikus eredmények bemutatása és megvitatása.

A konferencia szervezői:

Dr. Gaál Gyula PhD rendőrségi főtanácsos
Mobil: +36 30 348-3625
E-mail: gaalg@baranya.police.hu
Zámbó Péter ny. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos
Mobil: +36 30 901-0218
E-mail: konferenciapecs@gmail.com

A konferencia tervezett munkarendje:
Délelőtt plenáris előadások
Délután szekcióülések

A konferenciára jelentkezőknek módjukban áll rendészetelméleti és -történeti, biztonsági, bűnüldözési, szakrendészeti, illetve migrációs tematikájú szekcióüléseken a konferencia címéhez kötődő tárgyban referátumot tartani. A tervezett előadás címét, tartalmának rövid, vázlatos leírásával 2024. május 24-ig kell megküldeni a fent megjelölt elérhetési lehetőségeken. A konferencia színvonalas és időben jól körülhatárolható kereteire tekintettel a szervezők fenntartják a jogot a jelentkezések differenciált befogadására. A konferencia tudományos értékeinek megörökítése érdekében a plenáris-, illetve a szekcióüléseken elhangzott előadások tanulmányszerű változatai a konferenciát követően a Pécsi Határőr Tudományos Közlemények (HU ISSN: 1589-1674) huszonhatodik kiadványában publikálásra kerülnek.
A résztvevők regisztrálásáról, valamint a konferencia pontos idő- és munkarendjéről, illetve a publikáláshoz szükséges feltételekről a szervezők 2024. június 12-ig visszajelzést küldenek.

Pécs 2024

Magyar Rendészettudományi Társaság
Határrendészeti Tagozat
Pécsi Szakcsoport

Magyar Hadtudományi Társaság
Határőr Szakosztály
Pécsi Szakcsoport